De fleste midaldrende har prøvet at gå til spejder. Det var såmænd et stort hit dengang. Der er dog også stadig liv i spejderforeningerne, men blandt andet kampsportsforeninger giver udelivet kamp til stregen. Begge to er alternative hobbyer, som afviger fra de kendte sportsgrene såsom fodbold, håndbold og svømning. Begge aktiviteter byder dog også på stor disciplin og selvudvikling – noget mange børn vil have gavn af for at stå stærkere i fremtiden.

Blev en del af noget større blandt spejdermærkerne

Spejdere og kampsportsudøvere lægger stor værdi i deres uniformer. Specielt gør spejderne brug af forskellige mærker, alt efter hvilke opgaver de har løst. Mærkerne er nogle, man gør sig fortjent til – præcis ligesom de forskellige farver af bånd i karate. Mærkerne er såkaldte broderede stofmærker, man enten kan sy, lime eller stryge på. Tit har hver klub eller forening også et broderet stofmærke af deres logo syet på uniformen. Derved kan man se, hvor spejderne kommer fra.

Broderet stofmærker er dog også brugt til mange andre ting såsom forskellige uniformer. Mærkerne kan ligeledes bruges til erhvervsbeklædning for at reklamere med sit navn eller logo. Man kan endda designe sit eget broderet stofmærke alt efter behov. Det kan være en god ide, hvis man er en nyopstartet spejderklub, eller hvis man blot skal klæde sig ud som en politibetjent eller militærmand til fastelavn – se mere her https://www.pokalbutikken.dk/special-opgaver/stofmaerker-183/broderede-stofmaerker/. Forskellige motorcykelklubber og lignende gør også brug af stofmærker til ryggen på deres læderjakker. Det er med andre ord næsten kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne.

Spejderne er blandt andet kendt for deres fantasi og lyst til eventyr. Som en del af en spejderklub vil man tit kunne deltage i forskellige arrangementer og udflugter. Der er ligeledes et stort sammenhold på kryds og tværs af alder og køn. Har man været spejder, fra man var barn, kan man få æren af at vejlede de yngre tropper, efter man har nået en vis alder. Ens spejderklub bliver som en ekstra familie.

spejdere

Lær at forsvar dig selv med disciplinerede kampsport

Kampsportsforeninger lægger også stor vægt på sammenholdet. Nogle af kampsportsgenrerne er dog mere individuelle i deres udøvelse. Det er dog stadig vigtigt med en god holdånd og stemning på holdet, så man sammen kan løfte hinanden til nye højder. Kampsport er nemlig ikke kun motion. Der er eksisterer en stor ære i de gamle sportsdiscipliner, da de blandt andet er en form for selvforsvar. Der bliver i den forbindelse slået hårdt ned på forstyrrende elever – selvfølgelig med al respekt og pli.

Kampsport er dermed ikke for hvem som helst. Det kommer dog også meget an på hvilken form for kampsport, man vælger at dyrke. Nogle genrer vil også kræve en vis fysisk kunne og udholdenhed. Det er dog en oplevelse og læring, man kan gøre brug af resten af livet. Mange nyere foreninger med kampsport tilbyder derfor også familievenlige hold, så både børn og forældre får en del af kampsportens værdier. Mange familier er ligeledes også fælles om at gå til spejder. Begge aktiviteter er forsøget værd.