Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt, at du har et område, der bliver brugt som arbejdsplads. En af ulemperne ved at arbejde hjemmefra er nemlig, at det kan virke, som om at arbejdsplads og fritid flyder sammen, når du i princippet ”opholder dig” på din arbejdsplads det meste af døgnets 24 timer.

Det mest optimale vil være, hvis du kan afsætte et rum til dit arbejde, som kan fungere som dit hjemmekontor. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til indretning af hjemmekontor.

3 vigtige punkter til indretning af hjemmekontor

Der er flere ting, du bør tage i betragtning, når det gælder indretning af hjemmekontor:

  • Arbejdspladsen
  • Opbevaring og system
  • Stemning

Sid behageligt, når du arbejder

Det er yderst vigtigt, at du sidder godt, når du arbejder. Sørg derfor for at vælge en god, ergonomisk kontorstol, der passer godt til din ryg og som du føler det behageligt at sidde i. Den skal helst kunne indstilles efter dit behov, så du ikke sidder og spænder i skuldrene, fordi højden ikke passer eller lignende. Skrivebordet skal også passe godt til dig. Det bedste vil være et skrivebord, der kan hæves og sænkes.

Husk også at lægge et underlag under kontorstolen, så du ikke ødelægger dit fine gulv.

Hav styr på dine ting

I og med at kontoret er din arbejdsplads, så vil der naturligt også følge nogle ting med. Det kan være mapper, vigtige papirer, skriveredskaber og lignende. Sørg for at vælge nogle gode opbevaringssystemer, som du har nemt ved at holde orden i.

Undgå den berømte rode-skuffe, men tag i stedet nogle små kurve, du kan lægge i skuffen og derved holde kuglepenne og andre småting adskilt. Det sparer dig tid, så du ikke skal rode rundt efter dine ting, og det får området til at virke mere overskueligt.

Vigtige papirer kan du eventuelt ligge i ringmapper, hvor du kan dele de enkelte områder ind og dermed have et godt overblik. Disse må gerne stå fremme på en hylde, så de giver et rigtigt kontor-look, samtidig med at de er nemme at komme til.

Orden giver overskud

Det er også vigtigt, at du sørger for, at der er en god atmosfære og stemning inde på dit hjemmekontor. Det skal gerne være åbent og lyst, så du får en dejlig let følelse og kan lukke vasketøjet ude, mens du er på arbejde. Der skal derfor ikke ligge legetøj, tøj og lignende, for inde på kontoret skal din hjerne have fuld fokus på dit arbejde.

Dekorér gerne med et par stemningsfyldte billeder samt nogle flotte planter – både farverige blomster og grønne planter, der både kan hjælpe på optimismen og med at ilte rummet. Du skal gerne føle, at du har masser af overskud, og at der er styr på tingene og dermed orden på tingene, når du er på dit hjemmekontor, for det er sådan, du bliver i stand til at præstere bedst muligt.

Hav gerne en kalender hængende på væggen, hvor du hele tiden kan blive mindet om vigtige aftaler og lignende. Vi håber, at du nu har fået et bedre indblik i indretning af hjemmekontor.