Konfirmationer, dimissioner, bryllupper; der er altid en anledning til at give en gave. Det er ikke altid nemt at finde den perfekte gave, specielt ikke til de store mærkedage. Man vil gerne give noget med værdi og noget, som konfirmanden, studenten eller brudeparret kan gemme.

Det afhænger selvfølgelig af, om gaven er til en dreng eller en pige, men et ønske, der ofte går igen blandt pigerne, er smykker. Særligt smykker i god kvalitet, som de kan bruge resten af deres liv.

Den klassiske alliancering

Den klassiske alliancering er en gammel sag, hvor de ældste ringe, der er blevet fundet, stammer fra Egypten. De er over 4.000 år gamle og så dengang noget anderledes ud.

Den klassiske ring er prydet med små diamanter hele vejen rundt og er typisk af guld, platin eller palladium. Ringens design er i dag blevet udviklet, så der findes flere forskellige varianter. Det gennemgående træk ved dem er, at ringet er prydet af små diamanter.

Hos RRJ.dk kan man købe en nyfortolket udgave af allianceringen. Her er det små blomsterfatninger, der sidder på ringen. Blomsterfatningerne kan fås i forskellige størrelser, så det er her muligt at markere både de store og små begivenheder i ens liv.

Ringen symboliserer evig kærlighed og er en klassisk gave ved større begivenheder og mærkedage. Originalt blev ringen givet af en mand til en kvinde i forbindelse med en bryllupsdag eller ved fødslen af deres barn.

Det er en klassisk ring, som både kan bruges alene eller styles sammen med andre ringe.

Den kan både fungerer som en forlovelsesring og blot en almindelig ring. Det er sjældent, at ringen bliver brugt som en vielsesring, da det er en feminin ring. Det er altså ikke en ring, der typisk kan bæres af både mænd og kvinder.

allianceringe

Allianceringen som mærkedagsring

Noget andet, der gør allianceringen unik er, at man løbende kan tilføje flere ædelstene til den. Hvis man ser på den traditionelle brug af allianceringen, så tilføjes der nye sten ved fx fødslen af et barn eller ved bryllupsdage.

I moderne tid kan man dog give den sit eget præg. Ringen kan nemlig symbolisere en alliance, man indgår med sig selv, og stenene vil altså markere ens egne højdepunkter.

Ringen kan derfor lige så fint gives til en student eller en konfirmand. Her vil man kunne tilføje nye sten vil fremtidige mærkedage, lige meget om det har at gøre med kærlighedslivet eller personlige sejrer. Det kan fx studierelateret ved en gennemført bachelor, kandidat eller ph.d.

Traditionelt set starter ringen med at have 3 sten, da tallet 3 ses som et lykketal. Det er også vigtigt, at der er et ulige antal af sten på ringen fra start.

Allianceringen er altså en ring, man får og beholder resten af livet. På engelsk kaldes ringen eternity band eller eternity ring, altså evigheds bånd eller ring. Det er en ring, der symboliserer kærlighed, og som man kan bruge til at mindes alle de gode oplevelser, man har haft i sit liv.