Har du længe gået og overvejet, om du bør renovere dit gamle badeværelse? Der kan være flere fordele ved at skifte dit gamle badeværelse ud med et nyt.

Ikke nok med at et nyt badeværelse kan blive både moderne og mere lækkert, så sikrer du samtidig gode materialer og holdbarhed, hvis du nøje lægger en udførlig plan for renoveringen og indretningen.

Læs her hvordan du kommer i gang med at planlægge et nyt badeværelse.

Start med at lægge en plan

Ligesom i så mange andre renoveringsprojekter er det altid en god idé at starte med at lægge en plan – og ikke mindst et budget, inden du går i gang. Det gør du ved at overveje, hvilke behov du gerne vil have opfyldt i et nyt badeværelse.

Mange forbinder badeværelser med både velvære og afslapning. I den anledning bør du derfor fokusere på, hvordan du kan gøre dit badeværelse lækkert at opholde sig i. Hvis du særligt prioritere velvære og selvforkælelse, kan du for eksempel overveje, om du vil have et badekar.

Et badekar kan fås i mange forskellige former og ikke mindst med mange forskellige specifikationer. Det kan være, at dit kommende badekar også skal kunne bruges som et boblebad.

Det kan også være, du bare gerne vil gøre en dyd ud af badekarets materialer og ikke mindst design. Hvis det er tilfældet, kan du derfor starte med at tænke badekaret ind i din plan.

plan for badevæerlse

Skab en rød tråd på badeværelset

Generelt bør du forsøge at skabe en rød tråd i et nyt badeværelse. Det gør du blandt andet ved at planlægge identiske inventarer allerede fra begyndelsen, så du får skabt en hyggelig atmosfære i rummet.

Her bør du overveje materialer, fliser, gulve og vægge. Det kan hurtigt blive et tidskrævende projekt, men undervejs er det vigtigt, du holder tungen lige i munden og gør dig umage i dine overvejelser. På den måde får du et bedre og ikke mindst mere sikkert resultat, som du med garanti vil få glæde af mange år frem.

Indret dit badeværelse

Når du har besluttet dig for inventar, materialer samt gulv og loft er næste skridt indretning. Her er det også vigtigt, at du fokuserer på dine behov, så du kan få skabt det helt rigtige rum. Ligesom så mange andre rum i huset, er det altid vigtigt, du fokuserer på din egen personlige stil i dit hjem.

Det kan altid være en stor hjælp at søge inspiration på nettet eller i fysiske forretninger – men husk stadig at bevare din egen stil.

Det gør du blandt andet ved at tænke langsigtet. Måske er den idé, du lod dig inspirere af på nettet, ikke moderne om tre år. Derfor kan du med fordel sørge for, at både indretning og materialer er nogenlunde tidsløse og minimalistiske.

Derudover er det en god idé at tænke på funktionelle opbevaringsløsninger, når du leder efter møbler til dit badeværelse. På den måde kan du nemmere organisere dine ejendele på badeværelset og dermed skabe et bedre overblik over de forskellige ting.