Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, så er der rigtig mange ting i hjemmet, du kan lave selv. Der er dog stadig nogle områder, hvor du enten ikke selv må udføre håndværkeropgaverne eller ikke selv bør gøre det, da der er stor risiko for, at du skader mere end du gavner, hvis du ikke har stor erfaring inden for det givne område.

Et af de områder, hvor du måske er i tvivl om hvornår du bør eller skal have en fagmand ud, er når der er tale om VVS-arbejde. Der er rent faktisk forsvindende lidt inden for dette område, som du må lave selv. Bliv klogere på VVS arbejde i denne artikel.

Intet dækker, hvis du selv laver fejl

Først og fremmest, så skal du være klar over, at der ikke er nogen garanti på noget af det, du selv laver. Laver du fejl, så kan det derfor få nogle dyre følgeskader, hvorimod der er en forsikring, der dækker, hvis du bestiller en autoriseret VVS-installatør og denne uheldigvis laver en fejl.

Du kan få udført alt inden for VVS-arbejde af Flex VVS, som er et yderst kvalitetsbevidst VVS-firma med gode priser. Du kan finde deres hjemmeside her: https://www.flexvvs.dk/.

vvs fejl
Plumber man fixing kitchen sink

Hvilket arbejde kan du få udført af en autoriseret VVS installatør?

  • Gulvvarme
  • Fjernvarme og gas
  • Energioptimering
  • Badeværelse

Gulvvarme kan være meget komplekst, men der er dog en del af arbejdet, som du i princippet kan lave selv. Det vil dog altid være mere sikkert at få en autoriseret VVS installatør ud og enten lave eller gennemgå dit arbejde, inden du støber gulv ovenpå varmerørene.

Med hensyn til fjernvarme og gas, så er der nogle stramme regler på dette område. Du må derfor ikke selv tilkoble en varmtvandsbeholder til fjernvarme. Her er det lovpligtigt, at du får en autoriseret VVS installatør ud og udføre arbejdet.

Energioptimering kan også foretages af en VVS ´er. De kan blandt andet kigge på dine radiatorer og regne sig frem til, om du er underdimensionerede eller overdimensionerede, hvorfor du bruger mere energi på at holde boligen varm end nødvendigt. Der kan ofte også spares yderligere penge ved at få efterisoleret rørene.

Badeværelset er et vådrum. Du kan derfor hurtigt komme til at brænde fingrende, hvis du giver dig i kast med at pille ved vandrør her. Laver du fejl, kan du nemlig risikere, at der vil samle sig vand på uhensigtsmæssige steder, der kan føre til fugt og skade i rummet, som senere hen kan brede sig til resten af boligen. Undervurder derfor aldrig vigtigheden i at VVS arbejdet på badeværelset er udført korrekt til punkt og prikke.

Er du i tvivl om noget, så bestil en autoriseret VVS-installatør i stedet for at give dig i kast på ukendt grund med VVS-arbejde, da dette vil kunne komme til at koste dig mange flere penge i sidste ende, hvis du ikke udfører arbejdet helt korrekt.