Det er aldrig rart at skulle tænke på hjertestop og andre forfærdelige hændelser. Ikke desto mindre så er det meget nemmere for os alle sammen at passe på hinanden i sådanne farlige situationer, hvis vi på forhånd har tænkt lidt over hvordan man skal reagere hvis vi pludselig står og oplever at en får et hjertestop.

Nye hjertestartere kræver ikke træning

Heldigvis har hjertestartere udviklilet sig i en rigtig god retning, hvor de også er nemme at bruge selvom man aldrig har prøvet det før. Det er trods alt de færreste, og heldigvis for det, der har skulle bruge en hjertestarter på et andet menneske. Hvis du gerne vil have en hjertestarter hjemme hos dig selv, så køb hjertestarter her.

En moderne hjertestarter taler dig faktisk igennem hele processen. Hvilket gør det meget nemmere og langt mere trygt at skulle bruge den. For du skal ikke prøve at huske hvad du en gang lærte på et førstehjælpskursus for længe siden. I stedet kan du fokusere din energi på at lytte efter stemmen i hjertestarteren og gøre det den siger, så du kan redde mennesket foran dig.

Den fortæller dig hvor elektroderne skal placeres på personen. Derefter kan den faktisk selv måle tilstanden som personen er i og finde ud af hvordan det er bedst at støde.

En ekstra bonus information om hvorfor det er vigtigt at bruge en hjertestarter er at den faktisk gemmer noget dato om personens hjertestop. Disse informationer kan lægerne på et hospital bruge til at give den bedste behandling.

Føl dig tryg og tag et førstehjælpskursus

Selvom hjertestarterne kan guide rigtig godt igennem forløbet, så kan det også være rart at vide at det ikke er flere årtier siden du sidst havde en i hånden. Derfor er der også en del der med jævne mellemrum vælger at tage på et førstehjælpskursus. På den måde er de sikre på at de at alt den nødvendige viden ikke er skubbet alt for langt væk i hukommelsen.

Det kan også være at du føler at det er nok at opfriske din hukommelse ved at se nogle videoer om forskellige emner i forbindelse med førstehjælp. Hvad end der gør at du føler sig rimelig forberedt, skulle det blive nødvendigt. Det vil give dig lidt mere ro i en ellers meget panisk situation.

Hvor er hjertestarteren?

Det kan også være en god idé at gøre det til en vane at lægge mærke til de skilte der findes i bybilledet, om hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig. Det er ikke fordi vi alle skal gå rundt med en konstant frygt for at nogle falder om med et hjertestop. Men hvis vi rent faktisk opfatter de grønne skilte med hjertestartere, så vil vi måske ikke gå i lige så meget panik hvis uheldet er ude. Vi vil i vores underbevidsthed vide at vi så et skilt om at en hjertestarter er i nærheden.

På den måde kan vi langt hurtigere hjælpe og det er virkelig vigtigt at man hjælper så hurtigt som muligt.