Hvad end, du driver en virksomhed med fokus på events, fest eller lignende, eller du bare vil gøre dit hjem lidt sjovere til festlige lejligheder – så er det aldrig en dårlig idé at anskaffe dig et fadølsanlæg af kvalitet. Der er bare et eller andet helt specielt ved at kunne tænde for en hane og skænke øl direkte derfra, som ikke kan genskabes med dåseøl eller på flaske – lige meget hvor fint et mærke af specialøl, der så er tale om. 

Dermed siger vi på ingen måde, at ethvert fadølsanlæg er bedre end intet. Du skal selvfølgelig lave din research, blive helt klar på dine præferencer og behov og finde en pålidelig forhandler, der kan rådgive dig og levere kvalitetsprodukter – og spørger du os, er det her, Tapshop kommer ind i billedet. Læs mere om, hvad de kan gøre for dig nedenfor, og besøg deres hjemmeside her: https://tapshop.dk

Ude eller hjemme? 

Selvom det måske virker indlysende, så nævner vi det lige for dem, der tror, at der ikke er forskel på, hvor de forskellige typer af fadølsanlæg fungerer bedst: Inden du køber dit anlæg, skal du selvfølgelig være helt klar over, om du har brug for det til hjemmet eller til en bar i forbindelse med en virksomhed. For ja, der er klart forskel på, hvad du skal have fat i til privat brug i eget hjem og til en bar i en virksomhed, du er med til at drive. 

Helt lavpraktisk skal du f.eks. ikke bruge nær så mange haner derhjemme, som du ville have brug for i en bar – faktisk skal du regelmæssigt have usædvanligt store selskaber på besøg, før vi ville sige, at det overhovedet giver mening for dig med mere end to haner. Dernæst har du nok heller ikke brug for at kunne servere helt så hurtigt derhjemme, som du har i en bar med godt tryk på omsætningen. Du kan derfor sagtens ”nøjes” med et anlæg, der kan servere op til 30 liter øl i timen, hvis det kun er til hjemmebrug – hvorimod det i en bar klart er federe at opgradere til en model, der kan trække 50 eller måske endda 90 liter fadøl i timen. 

Kulsyreflaske/CO2 eller kompressor? 

Når du har styr på, hvor du skal bruge dit nye fadølsanlæg, vil du næsten helt automatisk komme til at overveje, om det skal være med kulsyreflaske/CO2 eller kompressor. En af de forskelle på de to, du nok hurtigt vil opdage, er pladsbehovet: Et fadølsanlæg med kompressor kræver nemlig væsentligt mindre plads der, hvor det skal installeres, end hvis der også skulle tilkobles kulsyreflaske/CO2. Fadølsanlæg med kompressor giver brugeren en nem, problemfri betjeningsoplevelse – og viser det sig, at det ikke lige er dig, kan kompressoren sagtens slukkes, så du i stedet kan bruge køleren med kulsyre/CO2, som det traditionelt er blevet gjort. Der er masser af modeller at vælge imellem med kompressor: Du kan f.eks. komme helt op og servere 90 liter i timen eller vælge et anlæg, der laver en formidabel Espresso Martini – eller hvad end, du ellers søger i dit fadølsanlæg.