Hunde har brug for godt hundefoder, præcis ligesom mennesker har brug for god og sund mad. Men det er faktisk forskelligt fra hund til hund, hvad for noget mad og næring, den har brug for. Det afhænger nemlig meget af både dens tilstand og dens aktivitetsniveau. Der er desuden andre faktorer, der spiller ind, når man taler om, hvad for noget hundefoder der er godt til forskellige hunde. Kender du ikke så meget til hundefoder? Så læs med her og bliv klogere.

Hundefoder til aktive hunde eller drægtige hunde

hunde der har en meget aktiv hverdag eller hunde, der er drægtige eller lige har født og derfor giver mælk har brug for et specielt hundefoder. Nemlig et hundefoder med et højt antal kalorier, og som giver dem energi nok til at kunne klare deres aktive liv og dermed dække deres energibehov.

Hvis ikke hunden får et hundefoder med nok energi til den, så vil den begynde at tabe sig og blive underernæret. Det vil for en aktiv hund betyde at den ikke kan yde nær så godt som den plejer. For en drægtig hund vil det betyde, at hvalpene i maven ikke nødvendigvis for næring nok og dermed vokser sig store og stærke inde i maven. For en hundemor der giver sine hvalpe mælk, vil det betyde, at mælken kan svinde, da moren ikke kan danne mælk nok, hvis hun ikke får den korrekte hundefoder. Derfor er det særdeles vigtigt for disse hunde, at de får hundefoder der er kalorietæt til dem.

Hundefoder til gamle hunde

Gamle hunde har brug for ekstra pleje af deres knogler og led og derfor er det vigtigt at det hundefoder som du giver din gamle hund, kan hjælpe med lige præcis det. Når du giver din gamle hund det korrekte hundefoder, så vil den holde sig sund og stærk i længere tid, og du vil derfor have flere gode år med din bedste ven.

Hundefoder til hvalpe

Når man har hvalpe og unghunde er det vigtigt, at de får alle de vitaminer og den næring, som deres kroppe har brug for, for at kunne vokse sig store og stærke. Dermed kommer de til at have det langt bedre, når de er voksne. Hvis ikke hvalpen får rigtigt hvalpefoder, så vil den komme til at mangle vigtige vitaminer og mineraler. I værste tilfælde vil dette kunne ses i dens voksne liv også, og det vil derfor have konsekvenser for den i hele dens liv. Husk derfor altid at give dine hvalpe og unghunde korrekt hundefoder.

Hundefoder der gavner pels, hud og tænder

Ud over ovenstående så er der også lavet hundefoder, der konkret går ind og afhjælper forskellige problematikker. Har din hund for eksempel tendens til dårlige tænder? Så sørg for at give den et hundefoder, der er med til at styrke hundens tænder, og du kan dermed mindske problemet. Det samme gælder for hundes pels og hud. Er du i tvivl? Så snak med en foderspecialist eller din dyrlæge. Her vil du kunne få et korrekt svar.