Det er vist ikke gået mange forbi, er planeten ikke har det godt, fordi vi ikke er gode ved miljøet. Det gode er, at det er noget, der fortsat kommer mere fokus. Det er klart, at man kommer til at tænke mere over det, som der er opmærksomhed omkring. Det kan være, du selv har overvejet, hvorvidt du skal gøre mere i din hverdag for at hjælpe miljøet? Så kan denne artikel være med til at give dig nogle råd til, hvad du kan ændre i din hverdag. Læs med, og bliv inspireret!

Du kan isolere huset

Det er dårligt for miljøet, når vi bruger energi på at opvarme huset. Men det er klart, at man bliver nødt til at varme sit hus op, hvis det skal være et sted, hvor man kan leve. Man kan spare en del på varmeregningen, hvis man sikrer sig, at ens hus er godt isoleret. Det kan være, at du er i tvivl om, hvordan du bedst kan isolere dit hus. Så kan det være, at du skal kigge nærmere på Kingspan isolering. Hvis dit hus ikke er godt isoleret, så er det nærmest tilsvarende til, at du smider penge ud af vinduet, fordi du bare lukker varmen ud. Det er sikkert ikke noget, du er interesseret i.

Du kan tage cyklen

Hvis der er noget, der også er med til at skade miljøet meget, så er det trafikken. Du kan være med til at skabe mindre trafik med biler, hvis du tager cyklen i stedet for bilen, hvis du ikke skal så langt. Det kan ofte være en god idé at lave en aftale med sig selv om, at man skal cykle, hvis det er under et vist antal kilomter. Der skal naturligvis også være plads til undtagelser, men ellers kan det være nyttigt.

Spis mindre kød

Noget, der også skader vores miljø meget, er landbruget. Og det er især det industrielle landbrug med dyr, hvor man formerer dem og slager dem, så vi kan få lækkert kød. Det kan være svært at opgive kød helt, men hvis man kan skære ned på sit kødforbrug, så er man også stadig med til at skubbe tingene mere i den rigtige retning. Det kan f.eks. være, at du kan starte med at have en kødfri dag en gang i ugen, og så kan du lige så stille øge dagene efterhånden, som du vænner dig mere til det.

Brug offentlig transport

Det ville være meget bedre for miljøet, hvis der var flere, der tog offentlig transport, i stedet for at køre i deres egne biler. Hvis du ikke har en bil, så er det måske ikke muligt for dig at køre i bil. Måske du ikke har en bil, men det er noget, du overvejer at få. Her kan du altid vælge at spørge dig selv en ekstra gang, om det er nødvendigt for dig at have en bil for en velfungerende hverdag? Ellers kan du godt undvære en bil.