Hvis du gerne vil komme i form, så er det vigtigt, at du har styr på, hvordan du gør det. Der er naturligvis flere forskellige tips til, hvordan man kommer i form – og her kommer en række af dem.

Styrketræning med vægtskiver på vægtstang

Hvis du gerne vil have en effektiv styrketræning, så skal du sørge for at træne med vægtskiver. Du kan placere vægtskiverne på en vægtstang – og så har du et godt redskab, du kan squatte med. Dette er effektiv ben- og balletræning. Du skal selv vurdere, hvor meget vægt du skal træne med. Det skal naturligvis være hårdt, men det skal heller ikke være helt uudholdeligt. Du skal i hvert fald helst kunne tage 10 squats i træk, uden at dine ben knækker sammen.

vægtskiver

Træning med vægtskiver uden vægtstang

Du kan også bruge vægtskiver uden at sætte dem på en vægtstang. Du kan f.eks. placere en vægtskive på din brystkasse og lave mavebøjninger, mens du holder vægtskiven fast på brystkassen med hænderne. Hvis du ønsker en effektiv træning af dine mavemuskler – så er dette helt klart måden, du skal gøre det på.

En god løbetur

Hvis du også gerne vil forbrænde nogle kalorier, så skal du sørge for at få bevæget dig. Hvis du har mod på det, så kan du begynde at løbe. Her skal du sørge for at have nogle gode sko, så du ikke får skader, mens du løber. Hvis du ikke bryder dig om at løbe, så kan du også få forbrændt en masse kalorier ved at gå en masse lange ture. Hvis du er i tvivl om, hvor langt du skal gå, så kan du jo forsøge at gå 10.000 skridt hver dag.

Træn arme med vægtskiver på stang

Hvis du gerne vil have tonede arme, så skal du sørge for at træne med noget vægt. Du kan med fordel have en kortere vægtstang, som du bruger, når du skal træne dine arme. Her placerer du vægtskiverne på – måske 3-5 kilo, hvis du ikke er vant til at træne. Du holder nu vægtstangen nede ved skulderen og løfter stille vægtstangen lige op i luften i en langsom og kontrolleret bevægelse. På den måde træner du dine triceps – og det er en enorm effektiv træning. Hvis du også gerne vil træne dine biceps, så kan du holde vægtstangen i en strakt arm og derefter bøje armen – igen i en langsom og kontrolleret bevægelse.

Yoga

Hvis du gerne vil have en langsom form for træning, så kan det være, du skal prøve kræfter med yoga. Yoga kan stadig være en effektiv træning for musklerne, hvis du gør det rigtigt. Du kan finde meget inspiration på YouTube – her kan du finde programmer, du kan følge. Der er altid en video, som passer til dit niveau. Der er mange, der bliver rigtig bidt af yoga, når først de kommer i gang – og det kan være, du bliver én af dem. Det er da i hvert fald værd at prøve.