Hvis du er den kreative type, der synes, at det er fedt at lave sin egen kunst, så kan det være, at du skal overveje gouache farver at male med. Med gouache farver kan du lave et fantastisk maleri. I denne artikel kan du læse mere om gouache farver, og så finder du sikkert ud af, om det er noget, der for dig er værd at prøve kræfter med. 

En flot og mat finish 

Vil du gerne have et maleri med en flot og mat finish, så er gouache det rette for dig. Når man skal male, så er det forskellige, hvilket udtryk man godt kan lide. Men der er allerede mange kreative typer, der er glade for at male med gouache farver, så det kan være, at du bliver det samme? 

Er gouache farver dyre? 

Gouache farver kan godt være lidt dyrere end andre former for maling, man kan købe til at bruge. Men når du køber gouache farver, så får du også, hvad du betaler for. Det kan godt betale sig at give lidt flere penge for noget, hvis resultatet også bliver bedre. Det kan f.eks. være, at du skal male et billede til at hænge i hjemmet, og så er det da vigtigt, at billedet er flot. Du kan f.eks. købe et sæt med farver, hvor du får 10 forskellige at vælge mellem til en pris af 429 kr.  

God til at dække bunden 

De kreative typer er også vilde med gouache farver, fordi de har så god en dækkeevne. Man kalder det også for uigennemsigtig maling – og det er ikke farver, som du behøves at male over med flere gange for at dække bunden.  

Bland gouache farver med almindelig maling 

Nogle vælger også at blande deres gouache farver med almindelig maling, da dette også kan være med til at give et fedt udtryk. Dette får nemlig nærmest et kridtaktivt udseende, når det er færdigt med at tørre. En anden fordel ved at blande sine gouache farver er naturligvis også, at du kommer til at bruge mindre af malingen. Så kan du blande dine gouache farver sammen med almindelig maling, der ikke koster så meget. Så behøves det måske slet ikke at blive så dyrt alligevel. 

Hvor kan man købe gouache farver? 

Gouache farver kan du nemt købe på nettet. Her kan du vælge mellem forskellige sæt, og det er klart, at man kan være mere og mere kreativ, jo flere farver man har. Derfor kan det være, at man har et godt lager af forskellige farver, så man har stor kunstnerisk frihed, når man skal i gang med at male. Det er også fedt, at man har en hobby, hvor man virkelig bruger sine hænder. Der er så mange, der udelukkende underholder sig selv ved at sidde bag en skærm, så det er super fedt, hvis du har fundet en hobby, der ikke involverer dette. Dog kan du finde gode tips til at male med gouache farver på nettet, som du kan bruge som inspiration.