Er dine vinduer gamle og slidte, og trænger til en udskiftning? Eller kunne du godt tænke dig at give dit hus et helt nyt udseende? Der er mange grunde til, at man har brug for nye vinduer. Det kan også være, at man er ved at bygge et nyt hus, og dermed skal vælge vinduer. Der er mange ting, man skal tage stilling til, så man vælger nogle, der passer til ens bolig, behov og pengepung.

Tænk over budgettet

Hvis man blot skal have skiftet et enkelt vindue, så er det en anden sag, end hvis man står over for en udskiftning i hele boligen. Hvis man ønsker at skifte dem i hele huset, og måske endda energirenovere, så er der tale om en stor investering. Man skal dog være klar over, at man sagtens kan tage udskiftningen i flere etaper. Hvis man f.eks. har en bolig i to plan, så vil man altid kunne starte i overetagen, og så lave udskiftningen i underetagen på et senere tidspunkt. Selvom der er tale om en større investering, så vil boligens værdi også automatisk komme til at stige med de nye vinduer. Du kan få mere detaljeret information om vinduer på https://vinduesgrossisten.dk/vinduer.

vinduer

Hvilken energiklasse skal man vælge

En vigtig faktor er at overveje, hvilken energiklasse man ønsker. Det har nemlig også indflydelse på prisen, men også ift. fremtidssikringen af boligen. Man kan vælge mellem energiklasse A og B. Energimærke A har 3-lags glas, som lever op til visse krav i Bygningsreglementet. Hvis man har fokus på energibesparelse, så vil de være en god investering. De har den bedste isolationsevne, hvilket giver en stor besparelse på varmeregningen. Det kan være en fordel om vinteren, hvor det gælder om at varme hele huset op så økonomisk som muligt. Energimærke B har 2-lags glas, og hvis man f.eks. ønsker at skifte vinduer i en ældre bolig, så kan man med fordel vælge denne type. De er nemlig specielt udviklet til anvendelse i ældre boliger.

Funktionalitet og design er nøgleord

En anden faktor er vinduernes design. Man bør vælge nogle, der passer til husets arkitektur, og hvor bygningens harmoni bevares. Nogle overvejelser, man kan gøre sig, er om de skal være moderne eller klassiske, med eller uden sprosser, i aluminium eller træ, mv. Man kan også tænke over, hvilken åbne/lukkemekanisme, de skal have, og hvilken farve. Mest af alt bør man tænke over, om de passer til ens egen personlige stil, og om de passer til huset, de skal sidde i. Det er også vigtigt at overveje deres funktionalitet i hverdagen. Hvis man f.eks. bor inde i byen eller tæt på en trafikeret vej, så skal man tænke over lydisolering. Hvis man ønsker at lufte ud, når man ikke er hjemme, skal der tænkes over det. Især hvis man har børn, skal de tænkes ind i valget af vinduer, for trygheden bør altid komme først. I nogle tilfælde har man måske brug for at sikre sig ekstra godt mod eventuelle indbrud.