Vi kender alle sammen til marsvin, enten holder vi et selv, eller også kender vi med sikkerhed en der gør, og bringer glæde og hygge til ejeren.

Oprindeligt kommer marsvin fra Sydamerika, og findes stadig frit i naturen, og er nogle hårdføre små størrelser, i og med at de kan leve ved temperaturer helt ned til 10 graders frost. Selv om de er i stand til det, så holdes de overvejende indendørs kæledyr i danske hjem.

Men som mange andre dyr, så har de godt af noget frisk luft en gang i mellem, noget frisk græs under poterne, hvilket sagtens kan lade sig gøre med en løbegård.

Hvis du går ind på https://dyreverdenen.dk/marsvin-loebegaarde er der et glimrende udvalg af løbegårde, både til indendørs og udendørs brug.

Hvorfor anskaffe en løbegård til dit marsvin?

Hvis du har fokus på dit marsvins trivsel og velbefindende, så er det en rigtig god idé at indkøbe en løbegård til dyret. Vi er på vej mod lunere tider igen, dagene bliver længere, vejret bliver mere tørt og varmere, og græsset bliver tørt igen.

Marsvinet vil elske at komme ud, lege og kaste sig rundt på det friske græs og spise sig mæt i det, solen vil gøre at dyret kan ligge og fede den i varmen.

Husk dog at sørge for at der er skygge i en del af løbegården, at der er adgang til vand konstant, og lidt hø så marsvinet kan få dækket alle sine behov.

En anden fordel er at marsvinet bliver sikret mod angreb fra andre dyr der muligvis vil forsøge at skade det mens det er ude, der findes i naturen flere rovdyr der under de rette omstændigheder kunne finde på at kaste sig over det, hvilket en løbegård kan sikre imod.

løbegård til marsvin

Hvis du gerne vil have en løbegård til marsvinet

Der er dog ingen der siger at du skal have en løbegård udenfor, du kan faktisk også godt sætte en løbegård op indenfor, der vil de typisk være lidt mindre og forsynet med en bund som substitut til græsset – men selv her er der mulighed for at dyret kan få bevæget sig og strækket ud.

Hvis du vælger en model egnet til opsætning udenfor, så husk lige at vurdere situationen før du sætter den op, jorden skal være tør og varm, og helt fri for fugt, ellers kan marsvinet blive syg.

Derfor skal du ikke fare ud og sætte løbegården op lige så snart solen får bare en lille smule magt, og en anden ting der er vigtig, det er at holde løbegården under opsyn, særligt hvis der er andre dyr eller mindre børn i nærheden.

Hvad koster sådan en løbegård så?

Det kan du faktisk slippe rimelig billigt fra at anskaffe, umiddelbart rangerer de lige fra under 100 kr. og op til 300-500 for de største udendørsmodeller, så det er bestemt noget der er til at komme i nærheden af hvis du vil glæde dit marsvin.

Nu er marsvin sociale dyr, så de har godt af at være to eller flere sammen, også gerne i en løbegård, hvor de sammen kan få den motion de har godt af.