At dyrke motion er noget alle burde gøre, og det er en ting som kan være vanskelig at gøre om vinteren. Mange danskere foretrækker at dyrke deres motion udenfor, og det er også blevet ekstra populært under lockdown. Med manglende muligheder for at kunne komme i træningscenter, er det en fordel hvis man kan finde på nye og spændende måder at komme ud og dyrke motionen. Badminton er en god sportsgren, fordi den er nem for begyndere at komme i gang med, selvom den er svær at mestre.

Spil i en klub eller start med venner

En af de fantastiske ting ved badminton er som sagt, at den er nem at komme i gang med. Man behøver ikke den store mængde erfaring, og det kan også være ganske billigt at skaffe sig det nødvendige grej til sporten. Du har helt sikkert selv et fornuftigt sæt sportstøj, og hvis du synes du mangler noget, så kan du købe tøj specifikt til badminton. Til badminton er det nødvendigt med tøj som giver fri bevægelighed, og du kan finde et solidt udvalg på badmintonsiden.dk. At starte på en ny sportsgren kan være en af de største gaver man kan give sig selv, fordi det giver timevis af sjov og motion.

kvinde spiller badminton

Hvilken beklædning skal man have til badminton?

Det vigtigste til badminton er, selvfølgelig at man kan bevæge sig meget nemt. Badminton spilles oftest indendørs, fordi de meget lette fjerbolde typisk ville blive båret afsted med vinden. Når man spiller indenfor, er der også den fordel at det normalt ikke vil være særligt koldt under spillet. Dette er selvfølgelig en behagelig ting, og det betyder også at der er større fleksibilitet med hvilken beklædning man kan bruge. Sørg for at have et godt par shorts, en åndbar t-shirt, sko med hvid bund som må bruges i din lokale hal, og eventuelt en langærmet trøje til hvis hallen er småkølig.

Sådan vælger du det rette udstyr til begynderniveau

Når man er begynder, kan det være rart ikke at føle at man bruger for mange penge. Hvis man ikke føler sig helt sikker på om man vil fortsætte med sporten i meget lang tid, kan det være godt at sætte et budget. Du kan spørge omkring dig, og finde ud af om du kender nogen som spiller badminton. Det kunne være at en som du kender, har noget brugt udstyr de vil sælge billigt. På nettet finder du også nemt et godt udvalg af udstyr, så du kan få alt fra de perfekte sko til en god ketcher.

Hvad er de grundlæggende regler for sporten?

Helt grundlæggende, så handler badminton om at score point ved at slå fjerbolden ned på modstanderens banehalvdel. Banen er delt i to af et net så hver spiller har sin egen, og for at kampen kan begynde, skal der serves. Serven foregår ved brug af et overhåndsslag eller et underhåndsslag, og hver gang der scores et point, går serven videre til den spiller som vandt duellen.