Køkkenet er blevet et af de rum, vi opholder os mest i. Mange drømmer om et stort, flot og rummeligt køkkenalrum, med masser af plads. Desværre er det ikke alle, som har den nødvendige plads, i huset eller lejligheden, til at realisere den drøm.

Da man bruger så meget tid i køkkenet, er det også vigtigt at det ser flot ud, men samtidig skal det også være praktisk, da det er en form for arbejdsplads. Men hvordan indretter man det både praktisk og stilet på samme tid?

Anskaf en knivmagnet i træ

Man kommer ikke langt i et køkken uden knive til at udskære maden. Men hvordan opbevarer man bedst knivene?

I mange hjem ser man ofte bare, at folk har en rodeskuffe, hvor knivene bare bliver kastet ned. Det er ikke særligt praktisk, og så ser det heller ikke pænt ud, når man hiver ud i skuffen.

Et godt alternativ til rodeskuffen er en knivmagnet i træ. En knivmagnet i træ monteres let på væggen, og det er meget praktisk, da det er nemt at få fat på den helt rigtige kniv til opgaven.

Udover det er en knivmagnet i træ også flottere at kigge på, og kan på den måde være en del af indretningen i køkkenet. Man kan få dem i forskellige versioner. Der findes med andre ord en knivmagnet til alle.

Gå med skuffer i stedet for skabe

Skuffer er langt mere overskuelige end skabe. Det er nemt at organisere dem, hvilket betyder mindre rod. Samtidig får man også mere plads på væggene og dermed mere luft i køkkenet, når man ikke har skabe hængende på væggene.

Når du vælger skuffer frem for skabe, slipper du også for at skulle stå på tær, eller kravle op på bordpladen for at kunne nå det du skal bruge på den øverste hylde.

Derudover kan du med alt den ekstra vægplads, hænge noget der pynter op. Eller måske endda en helt ny knivmagnet i træ.

Undgå rod med opbevaringsbokse

I mange køkkener opstår der hurtigt en frygtelig masse rod. Det er primært madvarer, der ikke skal på køl, der bare står og fylder. Det ser ikke pænt ud, og det er heller ikke særlig praktisk.

Derfor kan man med fordel, opbevare alle sine kolonialvare i opbevaringsbokse. De passer nemt ned i en skuffe og gør det hurtigt og nemt at finde lige præcis det, som man skal bruge.

Tænk over hvor du placerer tingene

Det lyder måske meget banalt, men det er alligevel vigtigt at huske på. Køkkenet er, først og fremmest, et arbejdsrum. Derfor er det også vigtigt, at man, nemt og hurtigt, kan komme i gang med maden uden for meget besvær.

Det er fx meget upraktisk at stå og vaske noget op for så at skulle gå over i den anden ende af køkkenet for at lægge det i opvaskeren.

Det samme gælder, hvis man er i gang ved komfuret, men skal gå over for at hente krydderierne der skal i maden.

Det er altså vigtigt at tænke disse ting ind i sin indretning, så man undgår en masse spildtid.